Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/bulg0cjb/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/bulg0cjb/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2762

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/bulg0cjb/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3706
SolidArt-4 - Българска Младежка Асоциация

.

.

.

SolidArt Event 4: Greece
4-ТО МЕЖДУНАРОДНО СЪБИТИЕ ПО ПРОЕКТ SOLIDART: „ПОВЕЧЕ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ ЗА ЕКОЛОГИЧНАТА КРИЗА“

Община Гросупле като водещ партньор заедно с още 7 партньора по проекта, FAJUB – Federação de Associações Juvenis do Distrito de Braga (Португалия), WIPSEE (Франция), Ayuntamiento de Dolores (Испания), Fundacja Autokreacja (Полша), Българско младежко сдружение (България), Окръжен съвет Преили (Латвия) и Димос Ларисеон (Гърция), участват в проекта „SOLIDART: Мрежа за младежки дебат за солидарността в кризисни времена, чрез творчество и изкуство“. Основната му цел е да създаде устойчиво сътрудничество между участниците в проекта в областта на солидарността по време на криза.

Като част от проекта между 20 и 23 юни 2022 г. се проведе 4-тата международна среща на партньорите по проекта под надслов „Повече Европейски съюз за екологичната криза“. Събитието се проведе в гръцкия град Лариса и подчерта важността на сътрудничеството на европейско ниво с цел намаляване на екологичните проблеми.

Във вторник, 21 юни 2022 г., към участниците в откриващата сесия се обърнаха, наред с други, заместник-кметът на Лариса Димитрис Делигианис, отговарящ за администрацията, образованието и ученето през целия живот, и Джордж Султис, отговарящ за оперативното планиране и техническите проекти . Последва координационна сесия, по време на която се състоя представяне на домакина и партньорите по проекта, както и преглед на дейностите по проекта до момента. След сесията партньорите по проекта взеха участие във фестивал, носещ името на местната река Пиниос. В рамките на фестивала се проведе и уъркшоп, на който участниците обсъдиха значението на по-активното участие на населението в решаването на проблемите на околната среда, с акцент върху насърчаването на съвместни инициативи на младите хора в тази област.

В сряда, 22 юни 2022 г., партньорите по проекта направиха преглед на дейностите и по-нататъшните планирани стъпки по проекта. Последва обиколка на град Лариса с акцент върху местните културни забележителности. Вечерта партньорите по проекта отново участваха във фестивала край река Пиниос, който включва работа в мрежа с местни заинтересовани страни чрез различни творчески дейности.

Като част от международни срещи по проекта SOLIDART, като последната в Лариса, има ценен обмен на умения, гледни точки, опит и мнения. По този начин млади хора от различни европейски страни получават безценни знания, които могат да използват в работата си и по този начин да участват в създаването на по-добро общество и по-активно решаване на проблемите на околната среда.

.